Sığla Yağı Üretimi Yapmak

Sığla Yağı Üretimi

Sığla Yağı Üretimi

 

Sığla yağı nedir?

Sığla yağı üretimi sığla ağacından elde edilen ve botanik kataloğunda yer alan bir ihraç ürünüdür. İş fikirleri olarak sığla yağı üretimi yapmak iyi bir kazanç koludur ve girişimcilerin gözdesi niteliğindedir. Anadolu ya özgü olan sığla yağı, olağanüstü bir ihraç maddesi olarak sığla yağı döviz kazancında artış sağlamanın mümkün olduğu bir üründür.

 

Sığla yağının Dünyadaki değeri kazancı nasıl etkiliyor?

Botanik ürünler literatürünün ender türlerinden olan sığla ağacına özellikle Ege de rastlanır. Dünyanın pek çok ülkesinden gelip kendi Ülkelerinde yetiştirmek istedikleri bu ağaçtan hiçbir sonuç alamamışlardır. Bu sebeple kazanç sağlayanlar kazancını sadece Türkiye bazında gerçekleştirebilir. Sığla ağacından elde edilen salgı dünyada reçineye benzediği için çok değerlidir ve çok aranmaktadır. Ayrıca şifa verici olduğu için dünya çapında yoğun ilgi ile karşılanıyor. Bu durumda kazanç sağlamak isteyenleri bir kez daha Sığla yağı üretimi ne yönlendiriyor. Sığla ağacının reçinesinden parfüm, çeşitli kozmetik ürünler, gıda sektörü ve aromaterapi gibi sektörler yararlandığı için üreticiler geniş bir yelpaze de sığla yağını değerlendiriyor.

Ağacın kabuk kısmından dahil elde edilebilen sığla yağı dinsel ayinler içinde vazgeçilmez bir nitelik taşıyor.

 

Peyzaj özelliği ile sığla yağının pazardaki yeri nedir?

Parfümeri, kozmetik, şifa… derken sığla yağını üretip kazanç sağlamak iş fikrine sahip üreticiler sığla yağının peyzaj özelliğinden de yararlanarak farklı bir endüstriye pazar olarak sığla yağını sunuyor.

Türkiye menşei olan sığla ağacı, kent pazarlamacıları tarafından satın alınıyor ve kentte hoş bir koku yayılımı için değerlendiriliyor.

 

Bunu okuyabilirsiniz >>>  Masaj Salonu Açmak

Sığla yağı üreterek kaç para kazanılır?

Şifanın ve ihraç ürünlerinin en değerlisi olan sığla yağının kilosu ihale yolu ile tam 400 TL’den satılmaktadır. Dünya’da ender görüldüğü için iş fikri olarak sığla yağı üretimi yapmak isteyenlerin yüksek kazanç elde etmeleri mümkündür. İlaç ve kozmetik sanayii için biçilmiş kaftan olan sığla yağından 50 ton parfüm elde ediliyor ve iyileştirici özelliği yüksek bir ürün. 2001 yılında Avrupa Orman genetik kaynakları programınca ‘değerli yapraklılar’ kategorisine alındığı için sığla ağacı yağı üretimi fikri girişimcileri kazanç elde etme bazında heyecanlandırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir